Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 8. kolovoza 2017.

Bakina kuhinja - izvrnuta torta sa breskvama prelep recept

Bakina kuhinja - izvrnuta torta sa breskvama prelep recept




Potrebno je:
Za rolat:
7 jaja
5 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike džema

Krema:
3 pudinga od vanile
750 ml mleka
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
200 gr maslaca ili margarina
500 gr zrelih bresaka

Ukrašavanje:
200 gr šlaga
breskve

Priprema:
Umutiti jaja pa dodati navedene sastojke i ispeći u četvrtastom plehu veličine 39x35 sm ili približne veličine. U pleh staviti pek papir. Peći na 200 stepeni C oko 10-15 min. Pečen biskvit izvrnuti na veću kuhinjsku krpu pa ga uviti u rolat da se ohladi.Ohladjen rolat namazati džemom pa ponovo uviti.




U mleko staviti šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati puding, skuvati ga pa dobro ohladiti i u njega kad se ohladi dodati umućen maslac ili margarin.. Breskve oljuštiti i preseći na pola. Ohladjen biskvit iseći na tanje rolate.





Okruglu dublju šerpu ili djuveč obložiti folijom pa redjati rolate sa strane i po dnu .



 Preko njega staviti 1/3 kreme zatim polovine breskvi, pa opet krema zatim rolati i ostatkom kreme. 




Staviti to u frižider oko sat vremena pa ga prevrnuti na poslužavnik, skloniti foliju i ukrasiti šlagom i kriškama breskvi.




 Dobro ohladiti i seći. Zaista je fantastična topi se a tako osvežavajuća....





Sladite se dragi moji!