Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, January 7, 2018

Bakina kuhinja - paštete od domaćeg lisnatog testa kao pahuljice

Bakina kuhinja - paštete od domaćeg lisnatog testa kao pahuljice

Paštetice od domaćeg  lisnatog testa sa punjenjem svežim sirom odličan su hrskavi užitak odličan  za razne proslave ili kao užina. Kada niste sigurni što vaši gosti vole grickati, nećete pogrešiti ako ih poslužite s ovim ukusnim zalogajima. Možete ih poslužiti  uz suhomesnato, različite hladne  salate  ili samostalno. 









Potrebno je:
500 gr brašna
1 kašičica sirćeta alkoholnog
soli
300 ml hladne vode
350 gr industriskog margarina
200 gr sira
1 žumance

Priprema.


Zamesiti brašno sa vodom, sirćetom i malo soli. Staviti u kesu i ostaviti u frižideru 15 minuta.




 Razviti ga u pravougaonik  pa u sredinu staviti margarin presaviti ivice testa i malo razviti oklagijom opet u obliku pravougaonika a zatim presaviti kao knjigu. Staviti u kesu pa opet u frižider ovoga puta na pola sata ili u zamrzivač 15 minuta.




 Izvaditi iz kese i razviti i opet presavijati. Tako uraditi 4 puta i peti put razviti testo pola sm. Poseći na pravougaonike. Izmešati sir i žumance  i u svaki pravougaonik staviti kašičicu sira i saviti. Može se kombinovati i kao kiflice. 





Premažite belancetom i pospite semenkama po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C i uključiti ventilator bar 10 min. ako imate i peći oko 30 min. .kako su se ove paštete razlistale kao pahuljice su kao najtanji listovi knjiga
.Uživajte..


1 comment:

  1. Ваља ли тијесто без фила замрзнути за касније?

    ReplyDelete