Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, March 7, 2018

Bakina kuhinja- domaći mafini kroasani

Bakina kuhinja- domaći mafini kroasani


Božanstvena kombinacija kroasana i mafina, pa još posuta šećerom u prah. Isprobajte ovo neodoljivo mekano, lisnato i mirisno pecivo. Dekorativnog  je izgleda, sjajnog ukusa. Odlično su uz šoljicu vašeg omiljenog toplog napitka. Uživajte  u ovom prelepom slatkom pecivu. 



Potrebno je:
300-350 gr brašna
20 gr kvasca
200 ml. mleka
2 jaja
50 gr. margarina
 malo ulja
1 k.k. šećera
 malo soli
limunova korica
50 gr suvog groždja
Malo džema od kajsija

Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šećer, malo ulja mleko brašno malo soli i suvo groždje i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo naraste, izdvojte manje loptice koje će te razviti što tanje da budu providne pa premazati margarinom i uviti u rolnicu. 



Oštrim nožem rolnicu raseći po dužini pa svaku polovinu uviti u krug i stavljati u mafini otvore. Odozgo malo premazati žumancetom. 



Ostaviti da opet malo porastu pa peći na 200 stepeni C oko 20 min.  Sa špricom puniti kroasane i posuti prah šećerom. prelepi su lisnati mirisni hrskavi... Navalite...!!

1 comment:

  1. Često pratim vaše objave ali imam jednu molbu: pokažite šta radite od početka do kraja. Npr.kod ovih načina ne vidim kako ste izradili testo i kakvo treba da je kad se izradi. Hvala

    ReplyDelete